Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

MAΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΞΩ

Σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης στον τομέα των ακινήτων φαίνεται να αναλαμβάνει το Πολεοδομικό Συμβούλιο του κράτους, μέσα από μελέτες και σχεδιασμούς που άρχισε να υλοποιεί, στο πλαίσιο συγκεκριμένης στρατηγικής ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων, στους σχεδιασμούς περιλαμβάνονται η δημιουργία ιστοσελίδας, ο διορισμός ειδικών συμβούλων και η αξιοποίηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ώστε να ενισχυθεί η επικοινωνία με το κοινό και να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα των δραστηριοτήτων του Πολεοδομικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα, ωστόσο, με έγκυρες πληροφορίες της «Φωνής», η Πάφος παραμένει για άλλη μια φορά εκτός των προτεραιοτήτων του Συμβουλίου, αφού η εκπόνηση και η τροποποίηση των σχεδίων ανάπτυξης αφορά κυρίως τα ιστορικά κέντρα της Λευκωσίας και της Λεμεσού, το Παραλίμνι και την Αγία Νάπα, την ευρύτερη ελεύθερη Αμμόχωστο, τη Μαραθάσα και τα Λεύκαρα.

Η εξέλιξη αυτή, θεωρείται ως ιδιαίτερα αρνητική για την επαρχία μας και αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τους οργανωμένους φορείς, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που άθελα ή ηθελημένα η Πάφος τίθεται εκτός των διαφόρων πλάνων ανάπτυξης του κράτους.

Η προσπάθεια του Πολεοδομικού Συμβουλίου στοχεύει στην επίλυση προβλημάτων του τομέα των ακινήτων σε συνεργασία με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα και όλους τους επηρεαζόμενους φορείς, θέτοντας προτεραιότητες όπως είναι η αστική εξάπλωση, η κρατική γη, ο αστικός σχεδιασμός και ο πολεοδομικός έλεγχος.


Παρότι η Πάφος διαθέτει τις περισσότερες εταιρείες ανάπτυξης γης και ακινήτων, καθώς και την πλειοψηφία των εργοληπτικών εταιρειών και κτηματομεσιτικών γραφείων, εν τούτοις τίθεται εκτός των προτεραιοτήτων του Πολεοδομικού Συμβουλίου με όλες τις αρνητικές συνέπειες για την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου