Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΚ

Μέσα από την ψεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου διεφάνει ότι υπάρχουν δύο σχολές σκέψης όσο αφορά την εκλογική διαδικασία την οποία θα πρέπει να ακολουθήσει το Κίνημα. Η πρώτη, για εκλογική διαδικασία εκλογής μόνο Προέδρου και η δεύτερη για εκλογές εφ΄όλης της ύλης σε τρεις μήνες.

Κατανοητές και οι δύο σχολές σκέψης. Όμως, αυτήν την στιγμή που το Κίνημα περνά μια περίοδο κρίσης, το μόνο που θα πρέπει όλοι να έχουμε κατά νου, είναι οι συναινετικές λύσεις και η διαφύλαξη της ενότητας του Κινήματος.

Γι αυτό το λόγο στην ψεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου κατέθεσα συναινετική λύση η οποία ανταποκρίνεται στην φιλοσοφία και των δύο σχολών σκέψης. Μια πρόταση η οποία έχει ως μοναδικό στόχο την ενότητα και την διαφύλαξη της συνοχής του Κινήματος μας.

Η Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνέλθει την ερχόμενη Κυριακή, να προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογικού συνεδρίου σε τρεις  μήνες για εφ΄όλης της ύλης εκλογές. Δηλαδή, εκλογής εξολοκλήρου μιας νέας ηγεσίας.   Όμως, η  απόφαση αυτή να υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Για να είμαστε καταστατικά ορθοί, στην πρώτη φάση να διεξαχθεί εκλογή Προέδρου σε 40 ημέρες, και στην δεύτερη φάση να διεξαχθεί σε τρείς μήνες η εκλογή όλης της υπόλοιπης ηγεσίας.

Η θητεία αυτής της νέας  ηγεσίας θα είναι διάρκειας ενάμιση χρόνου. Δηλαδή,το υπόλοιπο της θητείας μέχρι το Τακτικό Εκλογικό Συνέδριο του 2016.

Η νέα ηγεσία του Κινήματος,ενωμένη, με συνοχή και χωρίς εσωστρέφεια να οδηγήσει το Κίνημα στις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου του 2016.

Το φθινόπωρο του 2016, μετά τις Βουλευτικές Εκλογές, το Κίνημα να προχωρήσει σε μια νέα εκλογική διαδικασία εφ΄όλης της ύλης, από την οποία θα προκύψει η νέα ηγεσία η οποία πλέον θα έχει την διάρκεια των τεσσάρων ετών, όπως διέπεται από το Καταστατικό μας.

Πιστεύω ότι αυτή η πρόταση μπορεί να δώσει διέξοδο στο Κίνημα για μια σωστή και συνενωτική εκλογική διαδικασία.

Έγνοια όλων μας αυτή την στιγμή θα πρέπει να είναι η συναίνεση και η ενότητα του Κινήματος.

Καλώ όλα τα ιστορικά στελέχη,μέλη του Κινήματος να σταθούν δίπλα μας ώστε να οδηγήσουμε το Κίνημα μας σε έξοδο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα.

Η παρουσία μια ισχυρής ΕΔΕΚ είνα ιάμεση αναγκαιότητα για διασφάλιση των εθνικών μας προβλημάτων και την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.


Δήλωση του Α΄Αντιπροέδρου
 και Βουλευτή του Κινήματος Κ.Σ. ΕΔΕΚ
 Γιώργου Βαρνάβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου