Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ

Πατήστε στην εικόνα
για να διαβάσετε ολόκληρη την εφημερίδα
Σοβαρά προβλήματα σε σχέση με την ενοικίαση των δημόσιων χώρων στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της μη συμμόρφωσης κάποιων επαγγελματιών με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Όπως έγκυρα πληροφορείται η «Φωνή», κάποιοι από τους επαγγελματίες της περιοχής δεν έχουν πληρώσει τα ενοίκια που οφείλουν τόσο προς την Αρχή Λιμένων, όσο και προς τον δήμο Πάφου και τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες,αν όχι εκατοντάδες, χιλιάδες ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή έχει άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στους υπόλοιπους επαγγελματίες, οι οποίοι είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, καταβάλλοντας κάθε μήνα τα ενοίκια προς τις δυο αρχές.
Αποτέλεσμα τούτου, είναι να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ τους και να διαχωρίζονται σε επαγγελματίες δύο ταχυτήτων με όλες τις επιπτώσεις στο κόστος των προσφερομένων υπηρεσιών.

Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι δεν λαμβάνονται τα οποιαδήποτε μέτρα εναντίον των επαγγελματιών που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των υπολοίπων, αφού νιώθουν αδικημένοι, αλλά και σε μεγάλο βαθμό κορόιδα.

Το θέμα απασχολεί σοβαρά τόσο την Αρχή Λιμένων, όσο και τον δήμο Πάφου, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει οτιδήποτε για τη συμμόρφωση των παρανομούντων.

Όπως μας ανέφεραν επαγγελματίες του λιμανιού, τίθεται και θέμα ανταγωνιστικότητας μεταξύ τους, αφού αυτοί που πληρώνουν τα υψηλά ενοίκια αναγκάζονται να αυξήσουν τις τιμές τους, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους οι οποίοι ετσιθελικά περιορίζουν το κόστος λειτουργίας τους και μπορούν να τους ανταγωνιστούν με χαμηλότερες τιμές.


Η δυσμενής διάκριση που υπάρχει δυνατόν να αποτελέσει αιτία για δυναμικές αντιδράσεις και στο τέλος να τεθεί θέμα επαναδιαπραγμάτευσης και επαναπροσδιορισμού των όρων ενοικίασης των δημόσιων χώρων του λιμανιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου