Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Νέος γύρος ερευνών αρχίζει στο ΣΑΠΑ με φόντο τους εργολάβους, οι οποίοι συμμετείχαν στην κατασκευή του αποχετευτικού από την έναρξη των ερ­γασιών του μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Φωνής, θα περάσουν από εξονυ­χιστικό έλεγχο όλα τα λογιστικά αρχεία των εργολάβων, καθώς και οι οικονομι­κές τους συναλλαγές, ενώ ιδιαίτερη βα­ρύτητα θα δοθεί στις χορηγίες τους προς σωματεία, οργανώσεις και κόμματα, ώστε να διαφανεί κατά πόσο υπήρχαν σκοπιμότητες ή εξυπηρετούντο συμφέ­ροντα μέσω ατόμων που συμμετείχαν στο ΣΑΠΑ και σχετίζονταν με τους πιο πάνω οργανωμένους φορείς. Όπως μας αποκάλυψε ανώτερη κρατική πηγή, τα εκατομμύρια που λείπουν είναι πολλά και ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί η τελική τους κατάληξη.
Ταυτόχρονα, θα διερευνηθούν και πληροφορίες που φέρουν εργολάβους να εκτελούσαν δωρεάν οικοδομικές ερ­γασίες μέχρι και ανεγέρσεις κατοικιών σε άτομα του συμβουλίου και υπηρεσι­ακούς του ΣΑΠΑ έναντι ανταλλάγματος, όπως ήταν οι εγκρίσεις έξτρα εργασιών και η συγκάλυψη κακοτεχνιών. Το θέμα χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σοβαρό και αναμένονται σύντομα εξελίξεις χωρίς να αποκλείονται και νέες συλλήψεις.
Σημαντική πτυχή του θέματος θεω­ρείται επίσης η διερεύνηση της διαδρο­μής των χρημάτων και κατά πόσο αυτά κατέληγαν όντως στον προορισμό τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου