Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ)

Στα όριά τους βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι στην ξενοδοχειακή βιομη­χανία της Πάφου, εξαιτίας της κατάστα­σης που επικρατεί στον εργασιακό τους χώρο. Όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν στην εφημερίδα μας, το τελευταίο καιρό υπο­βάλλονται σε μια άνευ προηγουμένου ψυχολογική καταπίεση, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο και βαρυ­φορτωμένο πρόγραμμά τους, με απο­τέλεσμα να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση.
Αιτία για το κλίμα που δημιουργείται αποτελεί από τη μια ο πολύ χαμηλός μη­νιαίος μισθός και από την άλλη το εξα­ντλητικό ωράριο, το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει και το δωδεκάωρο την ημέρα με αρκετούς εργαζομένους να εργάζονται επτά μέρες την εβδομάδα. Δεν είναι δυνατόν, μας είπαν, να εργά­ζεται κάποιος τόσο σκληρά και να αμεί­βεται με 700 ευρώ το μήνα σε τέτοιες συνθήκες.
Χαρακτηριστικό και κυρίως ενδεικτικό είναι το παράδειγμα λιποθυμίας καμα­ριέρων που είχαμε σε τρία διαφορετικά ξενοδοχεία της Πάφου. Μάλιστα, οι δια­μαρτυρόμενοι εργαζόμενοι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην δημοσιοποίηση του θέματος από την εφημερίδα μας, αφού όπως μας λέχθηκε παρά τις συ­χνές διαμαρτυρίες τους δεν έγινε τίποτε μέχρι σήμερα.
Ως ελαφρυντικό των ξενοδόχων φαίνεται το γεγονός ότι τα πακέτα που πωλούν στους διοργανωτές ταξιδίων είναι πολύ χαμηλά, με αποτέλεσμα να περιορίζεται το κέρδος τους και να τους αναγκάζει σε μεγάλες περικοπές των λειτουργικών τους εξόδων με θύματα κυ­ρίως τους εργαζομένους.
Τη στιγμή που υπάρχουν οχτώ χι­λιάδες άνεργοι στην επαρχία μας και οι συνθήκες εργοδότησης όσων εργά­ζονται είναι τέτοιες, τότε κατανοεί πολύ εύκολα κανείς ότι ζούμε σε τριτοκοσμικές και απάνθρωπες συνθήκες.
Και εξαιτίας αυτών των συνθηκών που επικρατούν σε ξενοδοχεία της επαρχίας μας, αρκετοί είναι οι εργαζόμε­νοι, οι οποίοι προτιμούν να παραμένουν άνεργοι με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τις οικογένειές τους και την τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ (DOWNLOAD)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου