Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ... (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ)

Αυτά όλα που λαμβάνουν χώρα στο δημοτικό μέγαρο της Πάφου τον τελευ­ταίο καιρό δεν έχουν προηγούμενο και δημιουργούν μια κωμικοτραγική κατά­σταση, η οποία πλήττει ανεπανόρθωτα την ομαλή λειτουργία της δημοτικής αρ­χής, αλλά και τον ίδιο τον θεσμό της το­πικής αυτοδιοίκησης.

Δημοτικοί άρχοντες εκβιάζουν πα­ρασκηνιακά συναδέλφους τους και τους απειλούν έμμεσα για αδιάσειστα στοι­χεία που έχουν στα χέρια τους και τους ενοχοποιούν για συγκεκριμένα ζητήματα είτε αυτά αφορούν πολεοδομικές παρα­νομίες και παρατυπίες, είτε διαχείριση χρημάτων. Αποτέλεσμα τούτου, είναι οι θεωρητικά εμπλεκόμενοι και διαπλε­κόμενοι να σιωπούν για άλλα ζητήματα φοβούμενοι πιθανή δημοσιοποίηση των «κατορθωμάτων» τους, η οποία ασφα­λώς θα τους βάλει σε μπελάδες.
Αυτό που ισχύει μοιάζει με το νόμο της σιωπής, αφού στην ουσία φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη. Είναι όπως λέει ο λαός μας, ο ένας κρα­τά το πόδι του άλλου και ο άλλος τον έχει στο χέρι.
Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Δήμος Πάφου θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί, ενώ στους διαδρόμους του δημοτικού μεγάρου είναι κοινό μυστικό πλέον ότι κάτι δεν πάει καλά.
Συχνά αφήνονται υπονοούμενα και αιχμές για δημοτικούς άρχοντες και ακούγονται πράγματα και θαύματα για φακέλους σε συρτάρια και ενοχοποιητικά στοιχεία, τα οποία θα ανασυρθούν όταν έρθει η ώρα.
Κάλλιστα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι κυριαρχεί ένας υπόγειος εκβιασμός σε όλα τα μέτωπα και εξαιτίας αυτού δη­μιουργείται αυτό το κλίμα της ανήσυχης ηρεμίας, το οποίο όμως είναι επικίνδυνα εύθραυστο.
Όπως μας δήλωσε δημοτική πηγή, με αυτά όλα πού συμβαίνουν στο παρα­σκήνιο είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει ο δήμος, αλλά και η πόλη μας να προχω­ρήσουν στην ανάκαμψη, αλλά και στην αποκατάσταση του κύρους και της αξιο­πιστίας της δημοτικής αρχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου