Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ)



ΠΕΡΑΣΕ αρκετός καιρός, από τότε που ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την ανάπλαση της πλατείας Κέννεντυ και του εμπορικού κέντρου, οι οποίες παρουσιάστηκαν μάλιστα και σε δημόσιες συγκεντρώσεις.

Αρκετά χρόνια πέρασαν και από τότε που επίσης έγινε η κυκλοφοριακή μελέτη από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, το 1994, καθώς και από ιδιώτη μελετητή.
Στο εμπορικό κέντρο, οι συνθήκες από τότε έχουν αλλάξει, αλλά στη βιασύνη κάποιων να παρουσιαστούν σαν ώριμα τα έργα, καμιά επανεξέταση δεν έγινε, καμιά σύνδεση με τις κυκλοφοριακές μελέτες δεν επιδιώχθηκε, και, σήμερα, που οδεύουμε προς υλοποίηση των έργων, προκύπτουν προβλήματα τα οποία θα πρέπει άμεσα να επιλυθούν.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ πρόβλημα που προκύπτει αφορά τους σχεδιασμούς για το εμπορικό κέντρο, αφού έμειναν εκτός, οι δρόμοι και ο πλατειακός χώρος μπροστά και πέριξ της Επαρχιακής Διοίκησης.
Οι χώροι αυτοί είναι μοναδικοί για την πόλη τόσο από πλευράς θέας, όσο και από πλευράς αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
ΟΠΩΣ πληροφορούμαστε, ο Έπαρχος Πάφου κάλεσε πρόσφατα ακόμη μια σύσκεψη στην οποίαν συμμετείχαν η Πολεοδομία και ο Δήμος Πάφου, και έθεσε το όλο θέμα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δικαιολογημένη πίεση του Επάρχου,  για το θέμα αυτό, ξεκίνησε από το 2013, όπου έγιναν αρκετές συσκέψεις, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.
Με την εξέλιξη αυτή, δημιουργείται ένα μεγάλο κενό στα προγραμματιζόμενα έργα ανάπλασης στο εμπορικό κέντρο της πόλης.  
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ωστόσο, προκύπτουν και για τις κυκλοφοριακές μελέτες, κατά πόσο δηλαδή έχουν συνδεθεί με τα έργα ανάπλασης, και τελικά πόσο έχουν εκσυγχρονιστεί και προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου