Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΘΑΜΜΕΝΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ)

Οι σημαντικότατοι αρχαιολογικοί θησαυροί που αναδεικνύουν οι ανασκαφές στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Κάτω Πάφου, τελικά μένουν εκτεθειμένες και θάβονται ξανά, αφού οι κατά καιρούς εξαγγελίες και υποσχέσεις των διαφόρων υπουργείων για μεταλλικά στέγαστρα και γυάλινες προθήκες που θα προστατεύουν και θα αναδεικνύουν τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς έμειναν τελικά υποσχέσεις και έγγραφα ξεχασμένα σε συρτάρια γραφειοκρατών και λοιπών αρμοδίων υπηρεσιών.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας μας έχουν δαπανηθεί και τεράστια ποσά μέχρι σήμερα για τους σχεδιασμούς και τις διάφορες μελέτες που αφορούν τις κατασκευαστικές εργασίες.
Παρόλα αυτά όμως οι προσπάθειες έμειναν στα χαρτιά και στα σχέδια, αφού μέχρι σήμερα κανένας δεν προώθησε τις σχετικές διαδικασίες στο αρμόδιο Υπουργείο των Οικονομικών έτσι που να εγκριθούν κονδύλια στους προϋπολογισμούς του κράτους.
Το συνολικό κόστος των κατασκευών οι οποίες εάν καί εφόσον γίνουν, θα αναδείξουν το αρχαιολογικό πάρκο και θα το καταστήσουν πόλο έλξης ντόπιων καί ξένων επισκεπτών, έχει υπολογιστεί να φθάσει μέχρι τα 19 εκατομμύρια ευρώ.
Η στασιμότητα που παρατηρείται στο θέμα πλήττει ανεπανόρθωτα την πόλη μας ειδικά τώρα και με τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου