Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ)

Ενώ οι αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι διαβεβαιώνουν για το «πόσο καλά βαδίζουμε», η κρίση βαθαίνει σε όλα τα επίπεδα και η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση.
Εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν ήδη μεταναστεύσει στο εξωτερικό, εργοληπτικές εταιρείες συνεχίζουν να απολύουν προσωπικό και άλλες να βάζουν λουκέτο, ενώ άνεργοι που εγγράφηκαν στους καταλόγους από τον περασμένο Νοέμβρη καταγγέλλουν στην εφημερίδα μας ότι μέχρι σήμερα πήραν μόνο μια επιταγή από το ανεργιακό!
Παράλληλα, πολλοί μικρομεσαίοι αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος και τους ιδιώτες πιστωτές τους, ενώ σε πολλές επιχειρήσεις δεν καταβάλλονται πλέον ούτε οι μισθοί.
Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες, ξενοδοχειακές μονάδες δεν κατέβαλαν μισθούς εδώ και πέντε μήνες στους υπαλλήλους τους.
Η κατάσταση που επικρατεί απειλεί άμεσα την κοινωνική συνοχή και δυναμιτίζει τη γενικότερη προσπάθεια ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας.
Παρότι σε άλλες επαρχίες υπήρξαν βήματα προόδου σε όλους τους τομείς, εντούτοις η Πάφος παραμένει καθηλωμένη στον πάτο, πληρώνοντας ουσιαστικά το βαρύτερο τίμημα της κρίσης που δημιούργησαν άλλοι.
Η κοινή γνώμη είναι απογοητευμένη και από την στάση που τηρούν οι τοπικοί αξιωματούχοι οι οποίοι δεν φαίνεται να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα της επαρχίας.
http://issuu.com/70265/docs/21-03-15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου