Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ)

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου μετά και από υπόδειξη - συμβουλή του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη, προτίθεται να λύσει το συμβόλαιο διαχείρισης της βιολογικής μονάδας, αφού διαπιστώνεται ότι η υφιστάμενη συμφωνία και οι όροι που την διέπουν προκαλούν τεράστιες ζημιές για τον οργανισμό και κατ' επέκταση για τους φορολογούμενους δημότες.

Σύμφωνα πάντα με έγκυρες και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της ΦΩΝΗΣ, το ΣΑΠΑ σε μια κίνηση στρατηγικής δεν πλήρωσε στον εργολάβο τα δικαιώματά του από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα, και αποφάσισε τη σύσταση ειδικής επιτροπής η οποία και θα χειριστεί το όλο θέμα.
Στο μεταξύ, από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας εξετάζεται το συμβόλαιο που υπογράφηκε από το ΣΑΠΑ και τον εργολάβο και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα κάτω από ποιες συνθήκες επήλθε η συμφωνία και οι λοιπές λεπτομέρειες υπογραφής του εγγράφου.
Το κόστος λειτουργίας της βιολογικής μονάδας ανέρχεται στις 250.000 ευρώ μηνιαίως και ήδη υπάρχουν τέσσερις καθυστερημένες δόσεις που φθάνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Βασική αιτία της στάσης που τηρεί ο Οργανισμός είναι οι υπερχρεώσεις που υπήρξαν, αλλά και κάποιες περίεργες διαδρομές χρημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου