Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ)

Πληροφορίες που προκαλούν σοκ βρίσκονται στα χέρια της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών Πάφου, οι οποίες κάνουν λόγο για μαζική χρή­ση του επικίνδυνου ναρκωτικού “crystal meth” από πολλά νεαρά άτομα και κυρί­ως μαθητές λυκείων της πόλης μας.

Οι διωκτικές αρχές σήμαναν συνα­γερμό και βρίσκονται επί ποδός ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον θα­νάσιμο κίνδυνο, που διατρέχει η νεολαία της Πάφου. Βασικός λόγος της διάδοσης αυτού του ναρκωτικού είναι το χαμηλό κόστος και ο εύκολος τρόπος παρασκευ­ής του.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ισχυρή και επικίνδυνη ουσία, ένα αμφιταμινούχο ουσιαστικά συνθετικό ναρκωτικό, πε­ρισσότερο εθιστικό από την κοκαΐνη, με επιπτώσεις στην υγεία του χρήστη που δεν αποκαθίστανται ακόμη και μετά την απεξάρτηση. Προκαλεί τρομακτικές πα­ρενέργειες, οργανικές και ψυχικές, στους χρήστες.
Στην χρήση της οφείλεται η πρόκλη­ση πολλών σοβαρών ασθενειών, όπως η ηπατίτιδα, το AIDS και η σύφιλη, καθώς μετά από αυτή, οι νέοι ζητάνε τον έρωτα χωρίς να αντιλαμβάνονται την ανάγκη λήψης των απαραίτητων προφυλάξεων.
Η crystal meth (κρυσταλλική μεθαμ­φεταμίνη), γνωστή και ως «κοκαϊνη των φτωχών» παρασκευάζεται από ίζημα από υγρά μπαταριών μαζί με εφεδρίνη και αιθανόλη.

Όπως μας αποκάλυψε αστυνομική πηγή, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμε­νο μαθητές να κάνουν χρήση της ουσίας αυτής και κατά τη διάρκεια της λειτουργί­ας των σχολείων, κάτι που χρήζει ιδιαί­τερης αντιμετώπισης, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις και τους οργανωμένους γονείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου