Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΑΜΥΔΡΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ)

Σημαντική εξέλιξη για την τουριστική βιομηχανία της Πάφου θεωρείται η ακύ­ρωση εκατοντάδων ναυλωμένων πτή­σεων από ευρωπαϊκούς διοργανωτές ταξιδίων προς την Αίγυπτο, ύστερα από το πρόσφατο αεροπορικό ατύχημα του ρωσικού αεροσκάφους.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, έγιναν ήδη επαφές με ξενοδόχους της επαρχίας μας, ώστε να κλείσουν συμφωνία για μεταφορά των τουριστών στην Κύπρο και ειδικότερα στην Πάφο.

Με αυτή την εξέλιξη ίσως να παραμεί­νει ανοικτός σημαντικός αριθμός ξενοδο­χείων που θα έκλειναν για τη χειμερινή περίοδο από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Μαρτίου.
Οι χώρες που έχουν επηρεαστεί από την ακύρωση των πτήσεων είναι η Αγ­γλία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Σουηδία και η Φινλανδία. Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάφου Θέμης Φιλιππίδης, ήταν μια εξέλιξη μη αναμενόμενη η οποία ωστόσο εάν αξι­οποιηθεί σωστά θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία.
Μια άλλη θετική εξέλιξη για τη νέα τουριστική περίοδο αποτελεί και η ανα­κοίνωση του μεγαλύτερου αγγλικού δι­οργανωτή ταξιδίων της εταιρείας TUI, ότι θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό οι αφίξεις Άγγλων τουριστών στην Κύπρο, κάτι που ευνοεί αφάνταστα την Πάφο, η οποία απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της αγγλικής αγοράς.
Με αυτά τα δεδομένα οι ξενοδόχοι της Πάφου δηλώνουν συγκρατημένα αισιό­δοξοι για την πορεία της τουριστικής βι­ομηχανίας ύστερα από τη μεγάλη ύφεση που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια και ελπίζουν ότι γίνονται ήδη τα πρώτα βήματα για την ανάκαμψη.

Ταυτόχρονα παραμένει ο προβλημα­τισμός για τη ρωσική αγορά η οποία μει­ώθηκε σημαντικά φέτος, και αναμένεται να μειωθεί ακόμη περισσότερο, ύστερα από το αεροπορικό ατύχημα στην Αίγυ­πτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου