Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Οι μαθητές, τα φάσκελα και η πλάτη στους προύχοντες

Η μαθητιώσα νεολαία της Πάφου απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στον διασυρμό και τον εξευτελισμό που υφίσταται η πόλη μας τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των όσων κωμικοτραγικών συμβαίνουν στην τοπική αρχή και αλλού.

Ταυτόχρονα, απότισαν φόρο τιμής και υποκλίθηκαν στο μεγαλείο της θυσίας του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη ακριβώς στην απέναντι πλευρά της εξέδρας των επισήμων κατά την διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Οι πιτσιρικάδες και αυριανοί ενεργοί πολίτες της κοινωνίας μας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς όλους αυτούς που διαχειρίζονται την τύχη τους ότι δεν τους έχουν καμία εμπιστοσύνη και τους απαξιώνουν πλήρως.
Οι μαθητές μας, προσπέρασαν αδιάφορα τους προύχοντες της εξουσίας και τους απέδειξαν ότι έχουν πάψει να είναι χειροκροτητές και οπαδοί μιας αποτυχημένης και επικίνδυνης εξουσίας, η οποία αντιμετωπίζει επιδερμικά και φλύαρα τα προβλήματα του τόπου και αρκείται στο κυνήγι του υλικού ευδαιμονισμού που το έχει αναγάγει σε αξία.
Με όλα αυτά που βιώνουμε τελευταία μεγεθύνεται η απόσταση μεταξύ πολιτών και τοπικής εξουσίας και δημιουργείται πρωτόγνωρο κλίμα καχυποψίας κυρίως στους νέους, οι οποίοι με τον ενθουσιασμό και το πάθος που διαθέτουν, αντιδρούν με αυτό τον τρόπο που είδαμε στην προχθεσινή παρέλαση. Και εάν αναλογιστεί κανείς ότι όλα αυτά τα χρόνια οι νέοι ζουν σε πλήρη αβεβαιότητα για το μέλλον τους με το άγχος της επαγγελματικής αποκατάστασης και της επόμενης μέρας ίσως να είναι και λίγα τα φάσκελα και οι πλάτες που είδαν οι «επίσημοι».
Οι μαθητές της Πάφου απέδειξαν ότι είναι και ώριμοι και νοιάζονται για το μέλλον τους. Έστειλαν, μάλιστα το μήνυμα ότι μπορούν να πορευτούν και να οραματισθούν χωρίς όλους αυτούς.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου