Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ ΜΑΜΟΥΘ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ)

Με νέα αίτηση που υπέβαλε το γνωστό πολυκατάστημα παρά τον κυκλικό κόμβο του Παφιακού σταδίου. ουσιαστικά επαναφέρει τη συζήτηση γύρω από τα πολλά θέματα που προέκυψαν παλαιότερα όταν χορηγήθηκε άδεια για υπεραγορά.

 Η αίτηση αφορά σε διάφορες προσθηκομετατροπές, σε αλλαγές στη χρήση και σε χορήγηση άδειας για υπερκατάστημα. Από την ίδια την αίτηση προκύπτουν πολύ σοβαρά θέματα με πρώτο και καλύτερο το γεγονός ότι το μέχρι σήμερα πολυκατάστημα ουσιαστικά είχε άδεια σαν υπεραγορά, και όχι σαν πολυκατάστημα, ενώ τώρα με τις προσθηκομετατροπές που προτείνονται η εμπορική ανάπτυξη χαρακτηρίζεται σαν εμπορική ανάπτυξη σύνθετου τύπου. Η αίτηση αυτή είναι φανερό ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις αφού φαίνεται να υπάρχουν πολλά προβλήματα σε σχέση με τη μέχρι σήμερα λειτουργία του πολυκαταστήματος, και διάφορες μετατροπές που ήδη έγιναν, όπως ο χώρος στάθμευσης που μετατράπηκε σε χώρο εκθεσιακό προϊόντων, αλλά και προβλήματα όσον αφορά στις επιτρεπόμενες στο τεμάχιο χρήσεις γης.
Η πολεοδομική επιτροπή του Δήμου πάντως που εξέτασε ήδη την αίτηση την απέρριψε αλλά φαίνεται ότι έχουν δοθεί εντολές από τον Δήμαρχο για επανεξεταση και ως εκ τούτου το όλο θέμα θα επανέλθει εκ νέου για συζήτηση στην πολεοδομική επιτροπή. Δημοτικοί κύκλοι ανέφεραν στη Φωνή ότι σε περίπτωση που ο Δήμος Πάφου προχωρήσει σε θετική αντιμετώπιση της αίτησης είναι φανερό ότι θα ξεσπάσουν αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις όσον αφορά στα γενικότερα πολεοδομικά ζητήματα που προκύπτουν, αλλά και στη συνολική πολιτική δίκαιης και ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών, καθώς επίσης και την αντιμετώπιση των υπόλοιπων παρανομιών, αλλά και των αιτήσεων για παρεκκλίσεις από πολίτες και επιχειρηματίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου