Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ)



Η ανάπλαση της πλατείας Κέννεντυ και του εμπορικού κέντρου της Πάφου φαίνεται να προκαλεί αλυσιδωτές εξελί­ξεις στην περιοχή, αφού, όπως έγκυρα πληροφορούμαστε, βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης η διαδικασία απομάκρυν­σης όλων των πρατηρίων πετρελαιοει­δών από το κέντρο της πόλης.

Ήδη στο δημοτικό μέγαρο Πάφου επεξεργάζονται σχέδιο με το οποίο θα εφαρμοστεί η απόφαση αυτή και δεν θα προκαλέσει αντιδράσεις και ανεπι­θύμητες καταστάσεις τόσο στους επαγ­γελματίες πρατηριούχους όσο και στους καταναλωτές. Όπως μαθαίνουμε παρά το γεγονός ότι και στο παρελθόν επι­χειρήθηκε η απομάκρυνση των πρατη­ρίων χωρίς αποτέλεσμα, αυτή τη φορά οι πάντες δηλώνουν αποφασισμένοι να τελειώσουν με αυτό το θέμα το οποίο εμπεριέχει τον κίνδυνο επιβολής κυρώ­σεων από την κυπριακή και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Μεγάλο πονοκέφαλο, ωστόσο, προ­καλεί στους αρμοδίους και στην τοπική αρχή ο χρόνος αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η απομάκρυνση των πρα­τηρίων σε σχέση πάντοτε με τις εταιρείες τους και τις οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν από το κόστος των εργασι­ών, καθώς και πιθανών αποζημιώσεων.
Δημοτικοί κύκλοι ανέφεραν στη Φωνή ότι η απομάκρυνση των πρατηρίων από το κέντρο της Πάφου αποτελεί πλέον μο­νόδρομο και είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις όποιες ευθύνες τους αναλογούν, αλλά και το πολιτικό κόστος.
Από πλευράς πρατηριούχων δεν υπήρξε ακόμη καμιά αντίδραση, αφού δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα για την απόφαση αυτή.

Στο μεταξύ, τεχνικά κλιμάκια του δήμου αλλά και κρατικών υπηρεσιών επεξεργάζονται μελέτες για αξιοποίηση των χώρων αυτών σε συνάρτηση με τη γενικότερη ανάπλαση της περιοχής και ειδικότερα του πρώην Νικολαϊδείου γυ­μνασίου.  

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αφετηρία το γεγονός ότι ο χώρος του πρώην Νικολαϊδίου είναι πλέον άδειος και με αφορμή την είδηση πιο πάνω θα ήθελα να ευχηθώ, μαζί με μια εισήγηση, οι ιθύνοντες που θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις να έχουν ως μοναδικό κριτήριο το δημόσιο καλό και την εκμετάλλευση του χώρου προς όφελος όλων των Παφιτών. Η εισήγησή μου για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου είναι όπως μετατραπεί σε μια σύγχρονη πλατεία στο σύνολό του. Τα κουτσουρέματα για μέρος Α χρήσης και μέρος Β χρήσης κ.οκ. θα τον καταστρέψουν. Επίσης, οποιαδήποτε χτίσματα θα πρέπει να είναι περιορισμένα και μόνο για εξυπηρέτηση της χρήσης του ως μιας μεγάλης δημόσιας πλατείας. Είναι κάτι που λείπει από το κέντρο της Πάφου. ΄Ενας μεγάλος χώρος για συγκεντρώσεις, βόλτα, ξεκούραση με την οικογένεια και τους φίλους στην καρδιά της πόλης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή