Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΛΑΙΚΗΣ ΓΩΝΙΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ

Το τελευταίο διάστημα στο δημοτικό μέγαρο Πάφου τα πάντα φαίνεται να επικεντρώνονται στο πώς θα εξυπηρετηθούν συγκεκριμένοι πολίτες με την ελπίδα ότι η εξυπηρέτηση αυτή θα μεταφραστεί σε ψήφους.
Χαρακτηριστικό και ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η επιστολή την οποίαν αποκαλύπτουμε σήμερα και έχει κοινοποιηθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως προς το Δήμο της Πάφου.
Η εν λόγω επιστολή αφορά διατηρητέες οικοδομές - καταστήματα μέσα στη Λαϊκή Γωνιά στην οδό Στοά Νικολαΐδη. Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ζητά εξηγήσεις από το Δήμο Πάφου, ο οποίος είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης των καταστημάτων, τα οποία είναι κηρυγμένα σαν διατηρητέες οικοδομές.
Τα υπό αναφορά καταστήματα έχουν ενοικιαστεί πρόσφατα σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη και σε αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει παράνομες εργασίες κατεδαφίσεων - ενοποίησης των χώρων, χωρίς καμιά άδεια από το τμήμα διατηρητέων οικοδομών, όπως επιβάλλεται από το Νόμο Περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας για διατηρητέες οικοδομές. Όλα αυτά υπό την ανοχή του Δήμου, ο οποίος σαν ιδιοκτήτης όφειλε να σταματήσει τις εργασίες που διεξάγονται χωρίς καμιά άδεια.
Στο μεταξύ , και με αφορμή την καταγγελία αυτή ερωτήματα προκύπτουν και για τον τρόπο και τη μεθόδευση που έγινε για την ενοικίαση τριών συνεχόμενων καταστημάτων σε ένα ενοικιαστή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου