Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ... (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ)

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για προσπά­θειες εξαγοράς ψήφων από ομογενείς και κοινοτικούς έφτασαν στην εφημερίδα μας τις τελευταίες μέρες προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ίδια την εκλογική διαδικα­σία και τη δημοκρατία. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, στήθηκε ολόκληρο επιτελείο το οποίο ανέλαβε να φέρει σε πέ­ρας αυτή την αποστολή μοιράζοντας χιλιά­δες ευρώ σε ψηφοφόρους για να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους.

Η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν πλέον είναι η δωροδοκία οικογενειών και πληρώνουν από 500 μέχρι 1000 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση, ώστε να εξα­σφαλίσουν τις ψήφους του περίγυρού τους.
Σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία παίζουν κάποια άτομα από τους κύκλους των αλλοδαπών, τα οποία γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις και έχουν τις κατάλληλες διασυνδέσεις. Η κεφαλή φυσι­κά είναι μία και προέρχεται από τις τάξεις των ομογενών που έχει ισχυρά ερίσμα­τα και άριστες γνώσεις για τα πάντα που αφορούν τη διαμονή, το επάγγελμα και τις πολιτικές τους προτιμήσεις. Τα ποσά αυτά, τα οποία διαμοιράζονται για ψηφοθηρικούς λόγους προέρχονται από ύποπτες δωρεές εχόντων και κατεχόντων στην πόλη μας και όχι μόνο και ανέρχονται σε αρκετές δε­κάδες χιλιάδες ευρώ. Από αυτά τα ποσά επωφελούνται τα μέγιστα και οι μεσάζο­ντες, οι οποίοι ίσως να καρπούνται και το μεγαλύτερο μερίδιο ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καταβάλλονται προσπάθειες όπως μετα­φερθούν από το εξωτερικό όπου βρίσκο­νται σήμερα εκατοντάδες Ελληνοπόντιοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλο­γικούς καταλόγους, αλλά εγκατέλειψαν την Κύπρο τα τελευταία χρόνια λόγω οικονο­μικής κρίσης. Το θέμα πάντως απασχολεί έντονα κάποια πολιτικά κόμματα, τα οποία έχουν στοιχεία για το σκηνικό που στήνε­ται και δεν αποκλείεται να ζητήσουν έρευνα από τις αρμόδιες αρχές.
Μια ακόμη άγνωστη πτυχή είναι και ο αιφνίδιος πλουτισμός συγκεκριμένων ατό­μων (όχι Κύπριων), για τα οποία δεν δικαι­ολογείται σε καμία περίπτωση η οικονομική άνεση που παρουσιάζουν, αν λάβει κανείς υπόψη τα νόμιμα εισοδήματά τους.

Γνωστός παράγοντας της πόλης μας σχολιάζοντας τα πιο πάνω ανέφερε ότι πρόκειται για επιτήδειους, οι οποίοι βρή­καν τρόπο να κερδίσουν χοντρά χρήματα και στο τέλος να γελούν στις πλάτες όλων όσων εκμεταλλεύονται για χάριν της ψήφου και της όποιας εξουσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου