Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ)


Χαώδης είναι η κατάσταση στον κλάδο των επαγγελματιών ψαράδων, καθώς μη επαγγελματίες ή και συνταξιούχοι ψαράδες φέρονται να εξασφαλίζουν και να ανανεώνουν επαγγελματικές άδειες προσκομίζοντας στο Τμήμα Αλιείας ψευδή στοιχεία και εκδίδοντας ψεύτικα τιμολόγια.
Τα εν λόγω άτομα λαμβάνουν μάλιστα και ετήσιο επίδομα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, χωρίς ουσιαστικά να είναι δικαιούχοι, στερώντας το από επαγγελματίες οι οποίοι το έχουν πραγματική ανάγκη.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, για την έκδοση ή ανανέωση μίας επαγγελματικής άδειας απαιτούνται 120 αλιευτικές εξορμήσεις ετησίως και 1000 κιλά ψαριά, κάτι που σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ψαράδων Πάφου Ευριπίδη Αντωνίου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ισχύσει για τα άτομα που έχουν το ψάρεμα σαν δεύτερη εργασία τους. Λίγοι είναι οι επαγγελματίες, όπως είπε, που καταφέρνουν να αλιεύσουν 1000 κιλά σε μία δεκαετία, πόσο μάλλον σε ένα χρόνο.
Έκανε λόγο για ανάγκη τροποποίησης της νομοθεσίας, ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα αυτά.
Ο Σύνδεσμος είχε στο παρελθόν εκφράσει την επιθυμία όπως ο ίδιος προ¬βαίνει στους απαραίτητους ελέγχους και προσκομίζει τα απαραίτητα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές, κάτι που δεν αποδέχτηκε το Τμήμα Αλιείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου