Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΑ ΕΞ ΩΝ ΣΥΝΕΤΕΘΗ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ)

Τα πάνω κάτω στο ΣΑΠΑ φέρνει η παραίτηση της εκτελούσας χρέη διευθύ­ντριας, λόγω της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στον Οργανισμό και της γενικότερης διοικητικής και οικονομικής αβεβαιότητας.

Η παραίτηση δεν έχει τεθεί ακόμη ενώπιον της ολομέλειας, η οποία έχει να συνέλθει εδώ και δυο μήνες παρά τα σημαντικά ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Ταυτόχρονα, πονοκέφαλο προκαλεί και η λειτουργία της βιολογικής μονάδας με τις σοβαρές ελλείψεις σε αν­θρώπινο δυναμικό, καθώς και σε τεχνι­κό εξοπλισμό ενώ αντιδράσεις προκαλεί συχνά και η αμφισβήτηση πορισμάτων του ιατροσυμβουλίου για εργαζομένους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας καθώς και για την ανάμειξη του δημοτι­κού ιατρού του δήμου Πάφου στην όλη διαδικασία.
Εργαζόμενοι στο ΣΑΠΑ κάνουν λόγο ακόμη και για απαξίωση μελών του συμ­βουλίου, τα οποία όχι μόνο απουσιάζουν συστηματικά από συνεδριάσεις ολομέ­λειας και επιτροπών, αλλά και δεν ενδι­αφέρονται καθόλου για την λειτουργία του Οργανισμού σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.
Εν τω μεταξύ σε πλήρη επιβεβαίω­ση όλων όσων αποκάλυψε η «Φωνή» μέχρι σήμερα για τη διαιτησία που θα γίνει τελικά στις Βρυξέλλες σε σχέση με τη διαμάχη του ΣΑΠΑ και της εταιρείας που διαχειριζόνταν τη βιολογική μονάδα, ο Οργανισμός καλείται να πληρώσει το ποσό των 100.000 ευρώ στον διαιτητή, πέραν από τα δικηγορικά έξοδα, ενώ ο νομικός σύμβουλος του ΣΑΠΑ ζήτησε υπηρεσίες ανεξάρτητου εκτιμητή ποσο­τήτων και άλλων εξειδικευμένων νομι­κών σε θέματα διαιτησίας, κάτι που θα ανεβάσει κατακόρυφα τα έξοδα.

Πέραν, όμως, όλων αυτών υπάρχει και ο κίνδυνος να χαθεί η υπόθεση για το ΣΑΠΑ με απρόβλεπτες οικονομικές συ­νέπειες, οι οποίες πιθανόν να σημάνουν το τέλος του οργανισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου