Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ)

Πέφτει σαν χάρτινος πύργος ο νόμος για τους εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων ύστερα από τις μαζικές εφέσεις στις οποίες προχώρησαν οι εμπορικές τράπεζες με στόχο να αποδείξουν στο δικαστήριο ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. Όπως είναι γνωστό, για να προστατευθούν οι αγοραστές ακινήτων ψηφίστηκε πρόσφατα από τη βουλή, νόμος ώστε να εκδοθούν 78000 τίτλοι ιδιοκτησίας που εκκρεμούσαν, λόγω οικονομικών υποχρεώσεων των επηρεαζομένων προς τις τράπεζες.
Τότε μάλιστα με δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωνε ότι με τον νόμο αυτό θα εξασφαλίζονταν οι τίτλοι και έτσι θα επιλυόταν το σοβαρότατο πρόβλημα με τους αγοραστές ακινήτων οι οποίοι παρέμεναν εγκλωβισμένοι και κινδύνευαν άμεσα να χάσουν τις περιουσίες τους.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας μας μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 50 τίτλοι ιδιοκτησίας παγκύπρια, γεγονός που αποδεικνύει την εμπλοκή που φαίνεται να υπάρχει.
Έγκυροι νομικοί κύκλοι ανάφεραν στην εφημερίδα μας ότι ο νόμος είναι, όντως αντισυνταγματικός και μάλλον οι τράπεζες θα κερδίσουν τη μάχη με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των εγκλωβισμένων αγοραστών να συνεχιστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου