Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΛΠΗΚΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ... (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ)



Πρωτοφανής για τα μέχρι σήμερα δεδομένα αριθμός αιτήσεων αλλαγής διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας κατατέθηκε στην επαρχιακή διοίκηση Πάφου, ενόψει δημοτικών και κοινοτικών εκλογών.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που κατέχει η Φωνή, οι αιτήσεις έφθασαν τις 4054 για ολόκληρη την επαρχία με την συντριπτική πλειοψηφία τους να αφορούν τον δήμο της Πάφου. Τόσο μεγάλος αριθμός αιτήσεων έχει παρατηρηθεί μόνο στην Πάφο και τη Λευκωσία, ενώ στις υπόλοιπες επαρχίες κυμάνθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα.

Από τις πρώτες ενδείξεις που καταγράφονται ύστερα από τον έλεγχο που άρχισε αμέσως μετά την ημερομηνία λήξης των εγγραφών στους εκλογικούς καταλόγους, διαφαίνεται ότι οι πλείστες των αιτήσεων αυτών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού οι αιτητές δήλωσαν ψεύτικες διευθύνσεις και φανταστικούς χώρους εργασίας, ενώ εντοπίστηκαν και ψεύτικα ενοικιαστήρια έγγραφα. Επίσης, στα αρχεία του τμήματος υδατοπρομήθειας και της αρχής ηλεκτρισμού πουθενά δεν φαίνονται ονόματα που έχουν δηλωθεί ότι είναι ένοικοι συγκεκριμένων υποστατικών.
Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ελέγχου και επαλήθευσης στοιχείων θα ετοιμαστεί σχετική έκθεση από την επαρχιακή διοίκηση, η οποία θα σταλεί στο υπουργείο εσωτερικών για τελική έγκριση ή απόρριψη.
Πάντως, πληροφορίες της εφημερίδας μας κάνουν λόγο για κομπίνα με στόχο να εξασφαλιστούν ψήφοι για συγκεκριμένους υποψηφίους. Ωστόσο, δεν αποκλείεται όταν αποκαλυφθούν και επιβεβαιωθούν οι ψευδείς δηλώσεις, οι αιτητές τους να υποστούν κυρώσεις όπως αυτές προβλέπονται μέσα από την ισχύουσα νομοθεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου