Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΡΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ)

Στον αέρα μπορεί να τιναχθεί ολόκληρο το δίκτυο υδροδότησης του δήμου Πάφου εξαιτί­ας των πεπαλαιωμένων και απηρχαιωμένων αγωγών, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν συ­μπληρώσει και ξεπεράσει το όριο ζωής τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Φωνής», στην Υπηρεσία Υδατοπρομή­θειας επικρατεί έντονος προβληματισμός για πιθανή μεγάλη βλάβη, η οποία δεν θα μπορεί να επιδιορθωθεί και θα κινδυνεύσει η πόλη μας να μείνει χωρίς νερό για ολόκληρες εβδο­μάδες.
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό εδώ και χρό­νια και παρά τις κατά καιρούς μελέτες και εξαγγελίες, τίποτε δεν έχει γίνει, με αποτέ­λεσμα η υδροδότηση της πόλης να κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή.
Πέραν από τους φθαρμένους αγωγούς υπάρχει και το πρόβλημα των αμιάντινων σωλήνων, το οποίο επιδεινώνεται και απειλεί άμεσα την δημόσια υγεία στις περιπτώσεις που γίνονται επεμβάσεις επιδιόρθωσής τους.
Επίσης, είναι γνωστό ότι με το υφιστά­μενο δίκτυο υδροδότησης χάνονται χιλιάδες τόνοι νερού λόγω διαρροών, ως αποτέλεσμα της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι σωλήνες και οι αγωγοί.
Και επειδή το πόσιμο νερό αποτελεί σή­μερα το βασικότερο ίσως αγαθό προς τους πολίτες, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να πει­ραματίζεται ούτε να χρησιμοποιεί μεθόδους πασαλειμμάτων και προχειρότητας για ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την ομαλή διαβί­ωση των κατοίκων αυτής της πόλης.
Μάλιστα, σε επικοινωνία που είχαμε με ει­δικούς μας αναφέρθηκε ότι εξαιτίας του κακού δικτύου υδροδότησης επηρεάζεται άμεσα και η ποιότητα του νερού, κάτι που διαπιστώνουν τακτικά και οι καταναλωτές.

Ότι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει τώρα, γιατί πιθανή αναβολή στη λήψη αποφάσεων ίσως αποβεί μοιραία για χιλιάδες ανθρώπους, ντόπιους και ξένους με όλες τις αρνητικές επι­πτώσεις για την πόλη μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου