Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Πάφος: Χάος στην επαγγελματική αλιεία

Τις καταγγελίες του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ψαράδων της Πάφου για χαώδη κατάσταση στον κλάδο, με μη επαγγελματίες ή συνταξιούχους ψαράδες να εξασφαλίζουν και να ανανεώνουν προσκομίζοντας ψευδή στοιχεία και εκδίδοντας ψεύτικα τιμολόγια, επαγγελματικές άδειες, επιβεβαιώνει το Τμήμα Αλιείας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπό του, το θέμα βρίσκεται ήδη ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, με στόχο την τροποποίηση της νομοθεσίας, ώστε να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα, που πλήττουν τον κλάδο.
Μέσω της νέας νομοθεσίας, ανέφερε, επιχειρείται η κατάργηση του κριτηρίου των τιμολογίων και των συγκεκριμένων κιλών ψαριών, που απαιτούνται, για έκδοση ή ανανέωση των αδειών.
Το πρόβλημα χρονολογείται, εξήγησε, ωστόσο λόγω της κείμενης νομοθεσίας η οποία απαιτεί συγκεκριμένο κιλά ψαριάς και αριθμό αλιευτικών εξορμήσεων, το Τμήμα δεν μπορεί να μην προχωρεί σε έκδοση ή και ανανέωση των αδειών.
Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης, που παρουσίασε η «Φωνή» στο πρωτοσέλιδό της το περασμένο Σάββατο, τα εν λόγω άτομα λαμβάνουν μάλιστα και ετήσιο επίδομα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, χωρίς ουσιαστικά να είναι δικαιούχοι, στερώντας το από επαγγελματίες οι οποίοι το έχουν πραγματική ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου