Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΑΦΑΝΤΟΙ ΚΑΙ ΑΦΡΑΓΚΟΙ...

Παρά το γεγονός ότι η τουριστική κίνηση στην Πάφο κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα αυτή την περίοδο, εντούτοις στους κόλπους της τουριστικής βιομηχανίας επικρατεί έντονος προβληματισμός για την ποιότητα του τουρισμού μας, αφού τα πλείστα ξενοδοχεία λειτουργούν στη βάση του “all inclusive”, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών δεν βγαίνουν από τα ξενοδοχεία τους, αφού έχουν στην διάθεσή τους φαγητό και ποτό καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, ενώ δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ξοδεύουν χρήματα για λοιπές δραστηριότητες και ψυχαγωγία. Εξαιτίας της κατάστασης αυτής συμβαί νουν και αρκετά κωμικοτραγικά περιστατικά όπως οι στομαχικές διαταραχές λόγω υπερκατανάλωσης φαγητού και η μέθη, λόγω ανεξέλεγκτης κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών. 

Ταυτόχρονα, το επίπεδο των περισσότερων τουριστών δεν είναι το επιθυμητό για τα δεδομένα της επαρχίας μας, τόσο στον οικονομικό όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό τομέα. Οι πλούσιοι τουρίστες συνεχίζουν να επιλέγουν τις περιοχές του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας τόσο για τις παραλίες όσο και για τη νυχτερινή τους διασκέδαση. Όπως μας αποκάλυψε έγκυρη πηγή της ξενοδοχειακής βιομηχανίας Πάφου, τα τελευταία χρόνια αρκετές μονάδες πέρασαν στα χέρια ξένων επενδυτών, οι οποίοι λειτουργούν ως ψυχροί επαγγελματίες και δεν τους νοιάζει καθόλου, ούτε η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, ούτε και η εικόνα του τουριστικού μας προϊόντος.  Εάν συνεχισθεί η κατάσταση αυτή, τότε η ζημιά που θα προκληθεί στον τουρισμό της Πάφου θα είναι ανεπανόρθωτη, δήλωσε στη «Φωνή» γνωστός παράγοντας του τουρισμού μας.  Οι συνθήκες που επικρατούν σε αυτά τα ξενοδοχεία είναι πολύ άσχημες εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργούνται καθημερινά από τους ιδιόρρυθμους πελάτες, οι οποίοι παρότι κάνουν διακοπές τζάμπα ζητούν και τα ρέστα από πάνω.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου