Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ "ΦΩΝΗ")

Στο μικροσκόπιο πλέον τόσο του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας όσο και της Γενικής Εισαγγελίας έχουν τεθεί, σύμφωνα με έγκυρες αποκλειστικές πληροφορίες της «Φωνής», η απευθείας ανάθεση της δεύτερης φάσης του αποχετευτικού συστήματος στη Γεροσκήπου, ενώ παράλληλα τίθεται πλέον και σε πλήρη έρευνα και ο ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, την περασμένη εβδομάδα, λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ζήτησαν από τον ΧΥΤΑ στοιχεία και τιμολόγια, και ήδη άρχισε το ψάξιμο, και η έρευνα, ενώ έχει ήδη γίνει φύλλο και φτερό όλη η αλληλογραφία που αφορά στο θέμα της απευθείας ανάθεσης της δεύτερης φάσης του αποχετευτικού συστήματος στη Γεροσκήπου, όπου το αρχικό συμβόλαιο ήταν της τάξης των 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη συνέχεια έγινε απευθείας ανάθεση στον ίδιο εργολάβο για ποσόν περίπου 3.5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στην πορεία το ποσόν ανήλθε συνολικά στα είκοσι εκατομμύρια ευρώ.
Δηλαδή, ανατέθηκαν εργασίες της τάξης των 6 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς τη νόμιμη και επιβαλλόμενη διαδικασία των προσφορών.


Πρόεδρος και των δύο οργανισμών είναι ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ενώ στα συμβούλια του ΣΑΠΑ και του ΧΥΤΑ συμμετέχουν δήμαρχοι, κοινοτάρχες, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της επαρχιακής διοίκησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου