Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Αλήθεια, πόσο στραβή και ανάποδη είναι αυτή η επαρχία;

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ
Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την πόλη μας, την επαρχία μας και τις τοπικές αρχές μας. Οι άρχοντες και κάθε λογής αξιωματούχοι προσπαθούν να μας πείσουν καθημερινά ότι είναι ανίκανοι, μέτριοι, αξιόπιστοι, ακατάλληλοι, επιτήδειοι και επικίνδυνοι. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τις διάφορες κρατικές υπηρεσίες, στις οποίες για να εξυπηρετηθείς σου βγαίνει το λάδι και είσαι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσεις τα καπρίτσια και τον ετσιθελισμό κάποιων λειτουργών, οι οποίοι στο τέλος σου κρατάνε και μούτρα γιατί τους ενοχλείς.

 Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την δημόσια εκπαίδευση, αφού κλείνουν σχολεία και δεν ανοίγουν πανεπιστήμια, ούτε και από την δημόσια υγεία αφού τα κενά, οι ελλείψεις και οι αδυναμίες είναι περισσότερα από τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Δεν είμαστε γενικώς ευχαριστημένοι με ότι μας προσφέρει αυτή η πολιτεία, την οποία υπηρετούμε πιστά και χρυσοπληρώνουμε από αυτά που έχουμε και από αυτά που δεν έχουμε, αφού παντού αντιμετωπίζουμε αδικίες, σκοπιμότητες και ύποπτες κινήσεις.
Η αρνητική στάση μας, απέναντι σε κάθε αρχή και εξουσία αποτελεί κανόνα. Δύσκολα θα πει κανείς ένα καλό λόγο για όλους αυτούς, αφού η ανεπάρκεια και ο ερασιτεχνισμός όσων στελεχώνουν τις λειτουργίες του Κράτους και της Πολιτείας σε αυτή την επαρχία είναι πλέον οφθαλμοφανείς.
 Οι τοπικές αρχές δεν διαθέτουν σχέδια δράσης και δεν στελεχώνονται από ικανούς και έμπειρους λειτουργούς, αλλά και πολιτικούς προϊσταμένους. Τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν, με στόχο να κρατούνται κάποιοι στην εξουσία, αφού οι σπασμωδικές τους αποφάσεις, οι στενοκεφαλιές και οι προχειρότητές τους τίποτε δεν προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, ούτε και δημιουργούν τα θεμέλια για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την επόμενη μέρα. Δυστυχώς, διαλύουν τα πάντα με την αλαζονεία, την αγένεια, την άγνοια και την αδιαφορία και στο τέλος της ημέρας τα σπασμένα τα πληρώνει η ίδια η τοπική κοινωνία. Και δεν φτάνουν όλα αυτά, φροντίζουν να διασύρουν και να εξευτελίσουν τον απλό πολίτη και να περάσουν εντέχνως το μήνυμα ότι ο πολίτης έχει πάντα άδικο, εκτός και αν είναι πελάτης τους.
Οφείλει να υπακούει, να πειθαρχεί, να πληρώνει, να υποκλίνεται και να ανέχεται. Τελευταία έγινε πολύ της μόδας να εντοπίζουν άπορους και ταλαίπωρους συνανθρώπους μας, ώστε να προβάλλονται μέσω της επιβαλλόμενης βοήθειας προς αυτούς. Και εμείς ούτε λόγος για αντίδραση και ούτε να διανοηθούμε να εξεγερθούμε και να επαναστατήσουμε, αφού μας κυρίευσε η ανία και μας καθήλωσε η υποτακτικότητα και ο ραγιαδισμός. Τουλάχιστον, ας προχωρήσουμε σε εξέγερση συνειδήσεων με όπλα μας τη λογική, την ηθική και την αλληλεγγύη.
Ας αφυπνισθούμε επιτέλους και ας διεκδικήσουμε όλα αυτά που δικαιούμαστε και αξίζουμε. Θα έρθει η ώρα που δεν θα αντέξουν την ψυχολογική πίεση και θα αναχωρήσουν για την οικία τους. Αλήθεια, πόσο στραβή και ανάποδη είναι αυτή η επαρχία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου