Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΕΥΩΝ ΜΑΚΗΣ ΡΟΥΣΗΣ

Απόψε αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη σε εσάς που βρίσκεστε απόψε εδώ και από όλους τους συνδημότες μου για τα όσα συμβαίνουν στον Δήμο Πάφου.
Όμως να είστε σίγουροι ότι η Πόλη μας έχει τα φώτα και τα φόντα και τις δυνάμεις που θα ανατρέψουν αυτό το κλίμα και θα βάλουν τον Δήμο μας σε μια νέα πορεία, μια πορεία χρηστής διοίκησης, προοπτικής και ανάπτυξης. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό.

Με χαρά σας καλωσορίζω στην αποψινή τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της πόλης μας και σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας.

Τις άγιες μέρες  που έρχονται, τις μέρες της ελπίδας και της αγάπης,  της χαράς και της θαλπωρής, η πόλη μας φορά  τα γιορτινά της και υποδέχεται το Θείο μήνυμα της ειρήνης και της ευδοκίας.

Παρά το βαρύ κλίμα που δημιουργούν οι πρόσφατες δραματικές εξελίξεις, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας λόγω της οξύτατης οικονομικής κρίσης, ο Δήμος Πάφου συνεχίζοντας μιαν παράδοση αρκετών χρόνων κατέβαλε και φέτος μια ιδιαίτερη προσπάθεια για να συμβάλει ουσιαστικά στη δημιουργία της ατμόσφαιρας που αρμόζει στη πιο μεγάλη Γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Με πνεύμα λιτότητας αλλά με αγάπη και μεράκι, με σεβασμό προς τις παραδόσεις και τα ήθη του λαού μας, στολίσαμε την πόλη μας και, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το πνεύμα των ημερών σε κάθε πολυσύχναστο σημείο,  σε κάθε δημότη, σε κάθε ξένο επισκέπτη της Πάφου.   

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,  

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, κάθε φωτάκι που σε λίγο θα ανάψει στο Χριστουγεννιάτικό  μας διάκοσμο φιλοδοξεί να  στείλει και ένα μήνυμα  ελπίδας, ένα μήνυμα αλτρουισμού. Φιλοδοξεί να αποτελέσει μία προσφορά αγάπης και ένα σύμβολο ζωής.   

Την ξεχωριστή τούτη ώρα της αγάπης, της ελπίδας και της προσμονής, θέλω να  απευθύνω προς τους δημότες της Πάφου και τους πολίτες της επαρχίας μας τις καλύτερές μου ευχές για υγεία, δημιουργικότητα και οικογενειακή ευτυχία.

Εύχομαι όπως το νέο έτος που θα ανατείλει αποτελέσει την απαρχή για τον τερματισμό του δράματος που ζει η πατρίδα μας εδώ και 40 χρόνια, ώστε με ένα ενιαίο σώμα και μία φωνή να αντιμετωπίσει το μέλλον της δημιουργικά και προς όφελος όλων των νομίμων κατοίκων της, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στο πλαίσιο μιας σύγχρονης και έντιμης  λύσης του πολιτικού μας προβλήματος.

Εύχομαι ακόμη όπως ο νέος χρόνος ξαναφέρει στον τόπο μας την πρόοδο και την προκοπή, την οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική ευημερία.

Ταυτόχρονα, ως Δημαρχεύων Πάφου, θέλω να σας διαβεβαιώσω για τη βούληση και την αποφασιστικότητα του Δημοτικού Συμβουλίου πόλης μας να συνεχίσει, αλλά και να εντείνει το έργο του με πνεύμα διαφάνειας, υπευθυνότητας και συλλογικότητας, ώστε η πόλη μας να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις δυσκολίες των καιρών και να ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση, τη δυναμική και την αισιοδοξία της.

Με τις λίγες αυτές σκέψεις, φωταγωγώ τον εορταστικό  διάκοσμο της Πάφου  και εύχομαι σε όλους σας Ευτυχισμένα Χριστούγεννα και Καλό Νέο Έτος.   

Σας ευχαριστώ.  

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΥΟΝΤΑ ΠΑΦΟΥ κ. ΜΑΚΗ ΡΟΥΣΗ ΣΤΗN ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου