Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥΣ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ)

Και όμως είναι δυνατόν! Η Κυβέρνηση δεν έχει ασφαλισμένα τα οχήματα της! Αυτό δηλαδή που πολύ σωστά ζητά από τους εργολάβους που αναλαμβάνουν δημόσια έργα, δεν το τηρεί η ίδια.
Για το όλο θέμα κυβερνητικοί υπάλληλοι απέστειλαν ήδη σχετική επιστολή στην ΠΑΣΥΔΥ με την οποία διαμαρτύρονται έντονα. Κύρια σημεία της σχετικής επιστολής δημοσιεύουμε πιο κάτω.
«Συναφώς, αναφέρεται ότι τα κυβερνητικά οχήματα δεν είναι ασφαλισμένα, με αποτέλεσμα στις περιπτώσεις πρόκλησης δυστυχήματος να επιφορτίζεται τις ζημιές το προσωπικό που τα χρησιμοποιεί.
Ειδικότερα, εάν υπάλληλος σε εντεταλμένη υπηρεσία εμπλακεί σε δυστύχημα με το ιδιωτικό του όχημα, οι ζημιές θα καλυφθούν από την ασφάλειά του έστω και αν το δυστύχημα προκλήθηκε από δική του αμέλεια, ενώ στην περίπτωση εμπλοκής κυβερνητικού οχήματος, ο υπάλληλος που εμπλέκεται στο δυστύχημα πρέπει να εξεύρει τα αναγκαία ποσά και να πληρώσει για τις ζημιές.
Εδώ υπάρχει η παραδοξότητα το κράτος, ενώ όταν εκτελεί κυβερνητικά έργα με εργολάβους απαιτεί από αυτούς να το ασφαλίζουν έναντι ζημιών σε τρίτους που θα προκληθούν από αμέλεια, το ίδιο όταν εκτελεί με δικά του οχήματα τα δικά του έργα αφήνει τους υπαλλήλους ακάλυπτους να πληρώνουν εξ ιδίων για ζημιές σε τέτοιες περιπτώσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου