Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ + 2 ΟΙΚΟΠΕΔΑ (ΕΚΔΟΣΗ 11/10/14)

 DOWNLOAD
Σε πλήρη διάλογο εισήλθε ο Δήμος Πάφου με τους θέσμιους ενοικιαστές των Τουρκοκυπριακών τεμαχίων που βρίσκονται δίπλα και πίσω από το Μαρκίδειο Θέατρο, με στόχο την απομάκρυνση των δύο βιοτεχνιών που είναι εγκατεστημένες εδώ και χρόνια στην περιοχή.

Ήδη, η Πολεοδομική Επιτροπή του Δήμου Πάφου συζητά το όλο θέμα και οι ενοικιαστές υποσχέθηκαν ότι εντός δέκα ημερών θα υποβάλουν γραπτώς τα αιτήματα τους, έτσι που να εγκαταλείψουν τον χώρο και να εγκατασταθούν στην βιοτεχνική περιοχή.
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Πάφου έχει συμπεριλάβει την ανακαίνιση του Μαρκιδείου Θεάτρου στα προτεινόμενα έργα για το ΠΑΦΟΣ 2017 και, ως εκ τούτου, επείγεται να συμφωνήσει με τους ιδιοκτήτες των δύο βιοτεχνιών στην απομάκρυνση τους.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, από όλα όσα λέχθηκαν και συζητήθηκαν στην πρώτη επαφή- συνάντηση που έγινε, το συνολικό κόστος για την μετακίνηση των δύο βιοτεχνιών θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ επιπρόσθετα θα παραχωρηθούν και δύο οικόπεδα στην βιοτεχνική περιοχή.
Σημειώνεται ότι πέραν του κόστους αυτού, θα απαιτηθούν άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ περίπου για την ανακαίνιση του θεάτρου, προκειμένου το Μαρκίδειο να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017.

Το ποσό αυτό έχει ωστόσο συμπεριληφθεί στα κονδύλια που διεκδικεί ο Δήμος Πάφου από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ε.Ε. για την χρηματοδότηση των έργων υποδομής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου