Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Πόλη χωρίς δήμαρχο… και ; ; ; για την επόμενη μέρα…

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ το βράδυ επιβεβαιώθηκε πλήρως η φημολογία των προηγούμενων ημερών, και ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας οδηγήθηκε στα κρατητήρια, αφού προηγουμένως το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ενέκρινε το αίτημα των διωκτικών αρχών για έκδοση Διατάγματος σύλληψης του Δημάρχου Πάφου.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα, ο Δήμαρχος Πάφου οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, όπου η αστυνομία ζήτησε την κράτησή του.
ΕΤΣΙ, από την Τετάρτη το βράδυ η Κύπρος ολόκληρη έχει πλέον στραμμένα τα βλέμματα στην Πάφο, την πόλη που ουσιαστικά έμεινε χωρίς Δήμαρχο και με ένα σωρό υπό διερεύνηση θέματα να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα.
ΕΤΣΙ, θα πρέπει να αναμένονται σημαντικές εξελίξεις, αφού ήδη η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση της ζήτησε ουσιαστικά την παραίτηση του Δημάρχου Πάφου, καλώντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του. Παράλληλα, αναβρασμός επικρατεί μέσα στην κοινωνία, με πολλούς πολίτες να ζητούν, με παρεμβάσεις τους στο διαδίκτυο, την παραίτηση και του Δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου Πάφου.
ΟΙ ΜΕΡΕΣ, είναι πλέον δύσκολες για την Πάφο, τόνιζαν με παρεμβάσεις τους στην εφημερίδα μας πολιτικοί παρατηρητές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι όλα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις προ¬ηγούμενες μέρες στην πόλη μας, οδηγούν σε εξελίξεις δραματικές, με την πόλη να έχει από την μια ένα σωρό θέματα- καταγγελίες να διερευνηθούν, και από την άλλη να παλέψει πλέον να κρατήσει το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθεί ότι πέρα από την υπόθεση του διαχωρισμού των οικοπέδων, η οποία διερευνάται από την αστυνομία και οδηγείται ήδη στα Δικαστήρια, καθώς και την σχετιζόμενη υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων έχει ήδη ανοίξει ένας μεγάλος κύκλος διερεύνησης και άλλων θεμάτων, όπως το θέμα των συναυλιών και το θέμα του αποχετευτικού.
ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, οι επόμενες μέρες είναι ακόμη πιο δύσκολες τόσο για την πόλη, όσο και γα τον Δήμο, και η διαχείριση της συνολικής κατάστασης είναι πλέον πολύ δύσκολη από το εκλεγμένο δημοτικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου επέδειξαν μια στάση αναμονής των εξελίξεων τις προηγούμενες μέρες.
ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, πάντως, είναι ότι θα πρέπει τις επόμενες μέρες να επιδειχθεί απόλυτη ψυχραιμία, και συνολικά τα θέμα¬τα να απασχολήσουν το δημοτικό συμβούλιο άμεσα και χωρίς άλλες χρονοτριβές.
ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου