Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Υπόθεση Aristo: Η καταγγελία στην Αστυνομία ήταν η μοναδική οδός για την επίλυση της διαφοράς;;;

ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ
Εδώ και μερικές βδομάδες παρακολουθούμε με έκπληξη την πρωτόγνωρη ταλαιπωρία, που υφίσταται συγκεκριμένη εταιρεία ανάπτυξης γης στην Πάφο, αλλά και τα διευθυντικά της στελέχη, παρουσιαζόμενοι ως απατεώνες, ψεύτες, πλαστογράφοι, εκμεταλλευτές του δημοσίου και πάει λέγοντας.

Το όλο θέμα ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες περί απάτης, καταδολίευσης, πλαστογραφίας και ζημιάς για το δημόσιο και όφελος για την εταιρεία 13 οικοπέδων αξίας 2.5 εκατομμυρίων ευρώ και 6000 τετραγωνικών μέτρων γης. Στην συνέχεια τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ έγιναν μισό εκατομμύριο και 2700 τετραγωνικά μέτρα ή πέντε οικόπεδα. 

Από την αρχή φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε ήταν αχρείαστος, αφού το δημόσιο δεν έχει να ζημιωθεί ούτε ένα σεντ, ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο όταν ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός, αφού μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί η πολεοδομική άδεια και η άδεια διαχωρισμού, αλλά ακόμη δεν έχει εκδοθεί το τελικό πιστοποιητικό έγκρισης από το δημόσιο. 

Μέχρι σήμερα, γνωρίζουμε όλοι ότι σε διαχωρισμούς οικοπέδων η πρακτική που ακολουθείται μέχρι να εκδοθεί το τελικό πιστοποιητικό εγκρίσεως και η έκδοση ξεχωριστών τίτλων, είναι να γίνονται τροποποιήσεις, διαφοροποιήσεις και ανάλογες παραχωρήσεις δεσμεύσεων για πράσινο, κοινοτικό εξοπλισμό κ.α και να γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι, έτσι που να εφαρμόζονται 100% οι κανονισμοί και οι πρόνοιες των αδειών.

Και με βάση αυτά τα δεδομένα, διερωτάται ο κάθε απλός πολίτης εάν ο θόρυβος που γίνεται αποδεικνύει την άγνοια που υπάρχει ή την σκοπιμότητα από κάποιους για να πληγεί η εταιρεία και οι διευθυντές της. Η άγνοια και το λάθος είναι ανθρώπινα και συγχωρούνται. 

Η σκοπιμότητα, όμως, είναι επικίνδυνη και ύποπτη. Και το ερώτημα που γεννάται μέσα από αυτή την διαδικασία είναι γιατί το δημοτικό συμβούλιο Πάφου κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία από τη στιγμή που θα μπορούσαν υπηρεσιακά και με την βοήθεια των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Κράτους να προχωρήσουν σε νέες μετρήσεις και να διορθώσουν τα λάθη που έγιναν, καλώντας την εταιρεία να συμμορφωθεί με τα νέα δεδομένα, αφού φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι διαφορές προέκυψαν από τους παλιούς τίτλους ιδιοκτησίας και τις επί τόπου τοπογραφικές μετρήσεις;

Πώς είναι δυνατόν σε μια εποχή που η τοπική οικονομία ταλανίζεται και η οικοδομική βιομηχανία βρίσκεται στον πάτο, κάποιοι με ελαφρά την καρδία να παγοποιούν μια επένδυση 80 εκατομμυρίων ευρώ και να στέλλουν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζομένους;

Και με τέτοιες πρακτικές πώς δικαιολογείται η προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδυτών και η παροχή κινήτρων προς αυτούς, ώστε να προχωρήσουν σε αναπτύξεις στην επαρχία μας;

Ήταν σωστή τελικά ή λανθασμένη η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου; Οι ίδιοι οι τοπικοί άρχοντες δήλωσαν δημόσια ότι ήταν υπερβολική. Εμείς θα αναμένουμε αναγκαστικά το πόρισμα της δικαιοσύνης. Οτιδήποτε άλλο, θα φανεί στο πέρασμα του χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου