Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ)




Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Πάφος και η εικόνα που εκπέμπει η πόλη δεν τιμά κανένα και προπάντων πλήττει βάναυσα την ιστορία και τον πολιτισμό της.
Ένοχοι και συνένοχοι, διεφθαρμένοι και αδιάφθοροι, αθώοι και συναθώοι βρίσκονται στην ίδια μοίρα και οδηγούν άθελα ή ηθελημένα την πόλη μας στον μαρασμό, την παρακμή και την μιζέρια. Τα όσα συμβαίνουν στην τοπική αρχή αποτελούν την κύρια αιτία του πρωτοφανούς διασυρμού μιας ολόκληρης πόλης, η οποία κινδυνεύει να μείνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.
Τα σκάνδαλα των παρκομέτρων και των πινακίδων, οι φήμες για τις συναυλίες και τις εκδόσεις αδειών και πιστοποιητικών, οι παράτυπες προσλήψεις, οι υπερτιμολογήσεις έξτρα εργασιών στο ΣΑΠΑ, το φιάσκο του νέου δημοτικού μεγάρου και του παραλιακού μετώπου, οι ύποπτες κατακυρώσεις προσφορών και άλλες πολλές αδιαφανείς διαδικασίες προκαλούν αρκετά ερωτηματικά και βάσιμες υποψίες για περίεργες διαδρομές χρημάτων για κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Οι ευθύνες είναι πολλές και ξεκάθαρες και η τοπική αρχή εκπέμπει σήμα διάλυσης. Για την τοπική κοινωνία δεν υπάρχει διέξοδος, ούτε και διάθεση ανοχής των οποιονδήποτε πασαλειμμάτων και μεσοβέζικων λύσεων. Απαιτείται πολιτική ευθιξία και θάρρος από όλους ώστε να βγει η Πάφος από αυτόν τον βούρκο.
Η ανάληψη ευθυνών είναι πλέον μονόδρομος για την αξιοπρέπεια των τοπικών αρχόντων, αλλά και για να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα για την επόμενη μέρα. Είναι δύσκολη και σκληρή απόφαση, ειδικά για αυτούς που δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη, αλλά υπό τις περιστάσεις είναι η μόνη ενδεδειγμένη οδός.

Έχουμε κουραστεί όλοι από τον πρωτόγνωρο διασυρμό και έχουμε καταντήσει ανέκδοτο για την χώρα μας. Ως εδώ και μη παρέκει. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και συγχωρούνται, φτάνει να τα αντιληφθούν οι προύχοντές μας και να προσπαθήσουν να τα διορθώσουν μόνο με την ανάληψη της συλλογικής ευθύνης. Η αποτυχία, δυστυχώς, τους βαραίνει όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου