Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑ ΒΕΡΓΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΦΟΥ

Ο Δήμαρχος Πάφου εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση: 

Σε σχετική  ανακοίνωση που εξέδωσα  στις 23 Οκτωβρίου 2014,  είχα ενημερώσει για την απόφαση μου  όπως αναστείλω τη συμμετοχή μου από τη λειτουργική και διοικητική διαδικασία του Δήμου Πάφου , συμβάλλοντας  και βοηθώντας έτσι στην επιτάχυνση του ανακριτικού έργου, με στόχο πάντοτε  την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων .


Η απόφαση  αυτή, λήφθηκε αυτόβουλα και με κριτήριο τη συνδρομή μου στην εξομάλυνση του  τεταμένου  κλίματος ,που μετά λύπης μου διαπιστώνω  πως εντέχνως κάποιοι επιχείρησαν και επιχειρούν  να συντηρούν  ακόμη και σήμερα.

Από την πρώτη μέρα που οι δημότες της πόλης μου με τίμησαν, εκλέγοντας με στην θέση του Δημάρχου της Πάφου, ένα στόχο είχα, τη συνεισφορά μου στην ανάπτυξη και πρόοδο της πόλης μας. Στόχος μου ήταν  η διασφάλιση όλων εκείνων των συνθηκών που θα καθιστούσαν το δήμο μας πρωταγωνιστή και πρωτοπόρο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν αφήνουν κανένα ευχαριστημένο, πόσο δε μάλλον το άτομο μου που βρίσκεται στο πηδάλιο του Δήμου τα τελευταία χρόνια.

Πάρα πολλοί  μου θέτουν καθημερινά το ερώτημα γιατί δεν σπάω την σιωπή μου και  δεν τοποθετούμαι  δημόσια .Έχω πάρα πολλά να πω και να εκφράσω για όλα τα θέματα και τις υποθέσεις στα οποία κάποιοι επιχείρησαν  και επιχειρούν  να με  εμπλέξουν. Από την άλλη οφείλω  όμως να σεβαστώ την ανακριτική καθώς και τη  νομική διαδικασία που βρίσκονται  σε εξέλιξη ,κάτι που δεν μου επιτρέπει αυτή τη χρονική στιγμή να  τοποθετηθώ δημόσια . Δεν είμαι άτομο που έχει συνηθίσει να κρύβεται ή να υπεκφεύγει, αλλά  ούτε και να φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων του. Ο Σάββας Βέργας θα τοποθετηθεί για όλα τα θέματα με την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου καθώς και των διαδικασιών που εκκρεμούν. Στόχος και επιθυμία  μου είναι να λάμψει η αλήθεια και αυτό θα πράξω μέχρι τέλους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει  τεθεί επιτακτικά και πιεστικά από κάποια κόμματα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της παραίτησης μου από τη θέση του Δημάρχου Πάφου. Ο μεγάλος προβληματισμός που γεννάται είναι ως προς τι όλη αυτή η σπουδή και εμμονή για παραίτηση μου, προτού ολοκληρωθούν οι έρευνες και πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη. Η ενέργεια παραίτησης, με μοναδικό στοιχείο  τις καταγγελίες για φερόμενη εμπλοκή μου σε τυχόν παρανομίες , θα ισοδυναμούσε και με άμεση παραδοχή ενοχής.  Στην ουσία απαιτείται από τον Δήμαρχο της πόλης να  παραδεχτεί ενοχή, χωρίς έρευνα, χωρίς δίκη και ενώ αυτός  γνωρίζει, νιώθει και  δηλώνει ακριβώς το αντίθετο.

Πιστεύω ακράδαντα πως έχω το δικαίωμα, όπως όλοι  οι πολίτες, να υπερασπιστώ τον εαυτό μου αποδεικνύοντας την αθωότητα μου .

Το άγχος και η αγωνία κάποιων για άμεση παραίτηση μου χωρίς τελική ολοκλήρωση των διαδικασιών γεννά πάρα πολλά ερωτηματικά ως προς τις πραγματικές τους προθέσεις. 

Ο Δήμαρχος της πόλης εκλέγεται και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης. Παύεται όταν παραβεί τους νόμους και κριθεί ένοχος. Δεν έχω σκοπό να συμβάλω με την παραίτηση μου σε ενέργειες πολιτικού πραξικοπήματος αλλά και πολιτικού κανιβαλισμού, απλά και μόνο για να ικανοποιηθούν οι πολιτικές φιλοδοξίες κάποιων.

Η απόφαση μου είναι να συνεχίσω να απέχω των καθηκόντων μου μέχρι και την ολοκλήρωση των διαδικασιών και αυτό το πράττω έχοντας την γνώμη ότι με βάση τις πρόνοιες του περί Δήμων Νόμου, αυτό είναι απόλυτα συμβατό και δεν παρενοχλεί την λειτουργία του δήμου. Θα απέχω συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή πορεία του ανακριτικού έργου αλλά και στην πλήρη απονομή της δικαιοσύνης .

Μεγάλωσα σε μια πόλη αλλά και σε μια οικογένεια που γνώρισε  και βίωσε πολύ καλά τις έννοιες και το βάθος των λέξεων  δημοκρατία και δικαιοσύνη.
Έννοιες και λέξεις που όλα αυτά τα χρόνια έμαθα να σέβομαι και να υπηρετώ.
  
Από την πρώτη στιγμή είχα δηλώσει την πλήρη εμπιστοσύνη μου προς τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς, κάτι που νιώθω την ανάγκη να επαναλάβω και σήμερα.

Στόχος όλων μας είναι να λάμψει η αλήθεια και οι πολίτες  να νιώθουν  αλλά και να βιώνουν το αίσθημα της ισονομίας , της διαφάνειας καθώς και της δικαιοσύνης. Πρόθεση και σκοπός είναι η  συνεισφορά μου προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι τέλους ανεξαρτήτως προσωπικού και πολιτικού κόστους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου