Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ...

◙  Και ενώ περιμέναμε το δημοτικό συμβούλιο να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί, βλέπουμε ότι συνεχίζει «κανονικά και με τον νόμο», λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Δεν φτάνει που ο κόσμος έχει αγανακτήσει τόσο πολύ που ούτε καν ζωγραφιστούς δεν θέλει να τους δει, αυτοί το βιολί τους. Έχει πλάκα να νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και θα τους ξαναψηφίσει.


◙ Και να θυμάστε... στις επόμενες δημοτικές εκλογές, τα ψηφοδέλτια των κομμάτων θα αποτελούνται κατά 95% με τα ίδια πρόσωπα. Δηλαδή, πάμε για... ανακύκλωση υποψηφίων. Τι και αν δεν πρόσφεραν σχεδόν τίποτε στον τόπο, τι και αν η προηγούμενη πενταετής (και κάποιων περισσότερη) παρουσία τούς πέρασε απαρατήρητη, αυτοί εκεί. Ξανά στην πρώτη γραμμή των ψηφοδελτίων.

◙ Πλέον, η στήλη θεωρεί ότι, χρειάζεται νέο αίμα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Υπάρχουν άνθρωποι επιστήμονες που μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα από τους τωρινούς, αλλά δυστυχώς, το σύστημα δεν επιτρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές.

◙ Τώρα, όσο αφορά την παρέλαση, είχαμε μια απ’ τα ίδια... Το μόνο που διέφερε, ήταν η απουσία του δημάρχου Πάφου, ο οποίος απουσίαζε, λόγω των τελευταίων γεγονότων. Στη θέση του ήταν ο αντιδήμαρχος Μάκης Ρουσής, ο οποίος εκτελεί χρέη δημάρχου. Στην εξέδρα των επισήμων ήταν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, επίσημοι του στρατού, της αστυνομίας κλπ.
◙ Οι επίσημοι φάνηκαν να ήταν λίγο μουδιασμένοι. Μάλλον θα ήταν φοβισμένοι με τις αντιδράσεις των μαθητών που πιθανών να συνέβαιναν την ώρα της παρέλασης. Ευτυχώς, δεν είχαμε κάποια παρατράγουδα, και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Πήγε τζάμπα και η δυναμική και άκρως επιβλητική εμφάνιση της αστυνομίας, η οποία δεν χρειάστηκε τελικά να επέμβει, μιας και οι πολίτες δεν επιφύλαξαν καμιά έκπληξη.

◙ Στην παγκύπρια επικαιρότητα, πρόσωπο των ημερών ο τέως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση, για φοροδιαφυγή. Ο άνθρωπος παρέλειψε να δηλώσει στον φόρο ένα εκατομμύριο ευρώ, και κατέληξε στη φυλακή.  Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ποινή είναι χάδι, αλλά και αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι ισάξια του παραπτώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου