Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Σάββας Βέργας: "Συνεχίζω να απέχω"

Πήραμε και δημοσιεύουμε την πιο κάτω ανακοίνωση, από τον δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα:
«Στις 23/10/20014 είχα την πολιτική τόλμη και το θάρρος να πάρω την απόφαση της ανακοίνωσης της απουσίας από τα καθήκοντα μου, προσπαθώντας έτσι να συμβάλω με τον τρόπο αυτό στην ομαλή πορεία της ανακριτικής διαδικασίας, η οποία είμαι σίγουρος πως θα οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων που ταλανίζουν την κοινωνία της πόλης μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Από την πρώτη στιγμή είχα ξεκαθαρίσει, πως θα απήχα των καθηκόντων μου αλλά… και πως θα απέφευγα τις όποιες δημόσιες παρεμβάσεις και δηλώσεις, πράγμα που τήρησα στο ακέραιο παρά τις επανηλλημένες, συστηματικές και σε καθημερινή βάση προκλήσεις από συγκεκριμένα άτομα και κύκλους.

Πρόθεση μου ήταν και είναι η αποκλειμάκωση του τεταμένου κλίματος, η πλήρης διαλεύκανση των υποθέσεων αλλά και η επαναφορά της ηρεμίας στην τοπική μας κοινωνία.
Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών της θέσης που υπηρετώ, αλλά πάνω από όλα έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης και υποχρέωσης έναντι των δημοτών της πόλης μου, που αν μη τι αλλο με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους όλα αυτα τα χρόνια, εκλέγοντας με στην Δημαρχεία της πόλης της Πάφου.

Είχα δηλώσει πως η απουσία από τα καθήκοντα μου θα διαρκούσε μέχρι της 10 Νοεμβρίου, χωρίς να αποκλείω την περαιτέρω χρονική επέκτασης της. Ως υπεύθυνο άτομο, παρατηρώντας το κλίμα που συνεχίζει να είναι τεταμένο, αλλά και το ανακριτικό έργο της αστυνομίας να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί, έχω αποφασίσει να παρατείνω περαιτέρω την απουσία μου.

Στην ζωή μου δεν έχω μάθει να υποκύπτω, ούτε να εγκαταλείπω μάχες, προπαντός δε όταν νιώθω έντονα το συναίσθημα της αδικίας, αλλά από την άλλη έχω μάθει να τοποθετώ το κοινό καλό πέραν του εγώ.
Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω για ακόμη μια φορά πως εξακολουθώ να έχω πλήρη εμπιστοσύνη στη διακιοσύνη και στους θεσμούς του τόπου μας. Στόχος μου είναι να λάμψει η αλήθεια, ταυτόχρονα όμως με την διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου της πόλης μας. Έχω ταχθεί να υπηρετώ το δημότη της πόλης μου και αυτό θα συνεχίσω να πράττω μέχρι τέλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου