Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Αντρέας Φακοντής για ΣΑΠΑ: «Κάτι βρωμούσε»

Ανακοίνωση Ανδρέα Φακοντή για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με το ΣΑΠΑ.  

«Ως ΑΚΕΛ σε κάποιο στάδιο αντιληφθήκαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου. Ότι κάτι βρωμούσε. Ότι πιθανόν υπήρχε κακοδιαχείριση στον Οργανισμό.
Από τις εκθέσεις της Γενικής Ελέγκτριας εντοπίσαμε σωρεία παρατηρήσεων και υποδείξεων για αποφάσεις που ευνοούσαν εργολάβους ως επίσης και αποφάσεις του Δ.Σ. του ΣΑΠΑ που μας δημιούργησαν σοβαρές ανησυχίες για τον τρόπο διαχείρισης των συμβολαίων. Με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ, ενέγραψα στις 23 Οκτωβρίου 2012 στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, θέμα με τίτλο: «Η δεινή οικονομική κατάσταση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου, οι πιθανές ευθύνες για μη σωστή διαχείριση του οργανισμού και οι επιπτώσεις στους πολίτες».
Από τότε, με δικές μας ενέργειες, παραστάσεις και επιστολές, ασχολήθηκαν με το θέμα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή, το Γραφείο του Γενικού Λογιστή, η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Aπαιτήσεων (Κ.Ε.Α.Α) και τελικά ο ΣΑΠΑ υποχρεώθηκε να δώσει επιπλέον στοιχεία και εξηγήσεις (όλες οι ενέργειες και οι παραστάσεις που έχουμε κάνει καταγράφονται σε ξεχωριστό υπόμνημα).
Στις 05 Σεπτεμβρίου 2014 με γραπτή επιστολή ζήτησα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου να καθορίσει συνεδρία για συζήτηση των πορισμάτων/ευρημάτων της Κ.Ε.Α.Α. και του Γενικού Ελεγκτή αναφορικά με τη διαχείριση στο ΣΑΠΑ.
Οι εξελίξεις γύρω από την κατάσταση στον ΣΑΠΑ πήραν μορφή χιονοστιβάδας με επακόλουθο να υπάρξουν καταγγελίες και συλλήψεις. Εν κατακλείδι, οι καταγγελίες που καταθέσαμε ως ΑΚΕΛ από το 2012 για πιθανή κακοδιαχείριση και διασπάθιση Δημόσιου Χρήματος από τον ΣΑΠΑ φαίνεται να επιβεβαιώνονται πλήρως από τις έρευνες και τα πορίσματα των αρμοδίων αρχών του κράτους.
Ως ΑΚΕΛ ζητούμε και απαιτούμε να καθαρίσει ο στάβλος του Αυγεία. Να υπάρξει κάθαρση και πλήρης διαφάνεια στα τεκταινόμενα τόσο στο ΣΑΠΑ όσο και στο Δήμο Πάφου. Όλα πρέπει να βγουν στο φώς. Να λάμψει η αλήθεια.
Όποιοι και εάν ενέχονται σε σκάνδαλα και μίζες πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Καλούμε ταυτόχρονα τις ανακριτικές αρχές να επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό η κατάσταση, για να επέλθει στην Πάφο η ηρεμία και η ομαλότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου